Wat is een livestream en wat kun jij ermee?

Livestreaming is het in beeld brengen van een gebeurtenis of evenement die nú (dus live) plaatsvinden. Dit doen we door middel van camera’s, internet en software waarmee we het mogelijk maken om de kijkers (via internet) de gebeurtenis te laten volgen, live! Met een livestream halen we het evenement naar je beeldscherm. Of het nu gaat om een congrespresentatie of condoleance: livestreaming biedt uitkomst.

Bij B11 Event Group ben je verzekerd van een goed werkendestabiele livestream van topkwaliteit. Met state-of-the-art audio- en videoapparatuur, kundig en representatief personeel en ondersteuning als het gaat om het uitnodigingstraject van de kijkers en voorbereidingen om hen optimaal van beeld te voorzien zijn we jouw partner voor je volgende digitale evenement. We komen op locatie en verzorgen de complete livestream. Daarnaast helpen we je op weg met het uitnodigingsproject, schakelen we met IT-afdelingen en ontzorgen we je van A-tot-Z. Daarnaast krijg je van ons de media training er gratis bij: we leren je hoe je het beste kunt presenteren voor een camera en zorgen er samen voor dat het goed overkomt. We begrijpen dat spreken voor een zaal niet voor iedereen dagelijkse kost is, laat staan voor een camera. Voor ons is dit wel het geval en we nemen je er graag in mee!

Wat is er nodig voor livestreaming?

Om een livestream op te zetten, zijn er een aantal zaken nodig. Allereerst is er cameraapparatuur nodig, dit kan variëren van één camera tot meerdere camera’s om het beeld minder statisch te maken. Daarnaast is er audio opname apparatuur nodig, denk hierbij aan microfoons, een mengtafel en software. Een internet verbinding is noodzakelijk voor de livestream. We checken altijd of deze stabiel genoeg is op locatie indien er internet beschikbaar is. Is dit niet het geval? Dan kiezen we voor een eigen 4G hotspot. Tot slot is er een encoder nodig: dit is een systeem dat het audio- en videosignaal omzet naar een formaat wat uitgezonden kan worden. Deze zorgt ervoor dat de video naar het internet gaat en kan worden gestreamd naar kanalen zoals YouTubeVimeo of Facebook.

De voordelen van livestreaming

Voor welke evenementen is livestreaming geschikt?

Maar ook…

En meer!

Hoe gaan wij te werk met onze livestream?

Bij B11 Event Group verzorgen we jouw complete livestream en realiseren we jouw doelen. We kijken samen naar welke oplossing het beste past bij je vraagstuk. Door intelligente camera-apparatuur en belichting is het voor ons mogelijk om op vrijwel iedere locatie een livestream te verzorgen.